Vstavitev implantata

Z vstavitvijo zobnih implantatov v čeljustno kost lahko nadomestimo enega ali več manjkajočih zob in tako močno izboljšamo ali na novo vzpostavimo normalno žvečno in govorno funkcijo. Na implantatih lahko izdelamo fiksni mostiček ali pa jih uporabimo za pričvrstitev snemne zobne proteze.

Potek od vstavitve implantata do protetične nadrgradnje
Pred vstavitvijo implantata tkivo lokalno omrtvičimo (anestezija) in tako omogočimo neboleč kirurški pristop skozi dlesen do kosti. S posebnimi inštrumenti potem zavrtamo v kost in pripravimo ležišče za implantat. Potem, ko implantat privijemo v primerno pripravljeno mesto v kosti, zapremo dlesen s šivi, ki jih odstranimo čez teden dni.
Včasih na predvidenem mestu vstavitve implantata ni dovolj pacientove lastne kosti in je le-to potrebno dograditi. V tem primeru se čas celjenja oziroma vraščanje implantata v kost podaljša. Za dograditev kosti se uporabi pacientova lastna kost, deproteinizirana živalska kost ali sintetični kostni nadomestek. Največkrat pri dograditvi kosti uporabimo tudi resorbilno kolagensko membrano, ki prepreči migracijo kostnega transplantata in prepreči vraščanje drugega tipa celic v področje, kjer želimo dograditi kost.

Celjenje in vraščanje implantata traja od dva do šest mesecev. V tem času lahko izdelamo prilagojen začasni protetični nadomestek. Po ustreznem času celjenja s kratkim posegom v lokalni anesteziji nad implantatom prekinemo sluznico in v implantat privijemo element za oblikovanje sluzničnega prehoda. Po približno dveh tednih izdelamo dokončni protetični nadomestek.

V naši ordinaciji uporabljamo implantate proizvajalca Dentsply in Straumann, ki sodijo v najkakovostnejši razred.

Kontaktni obrazec

Pričakujemo Vas v naši zobozdravstveni ordinaciji. Pokličite nas ali pa nas kontaktirajte preko spodnjega obrazca.
Pošljite povpraševanje